Dolar 34,0213
Euro 38,0594
Altın 2.833,01
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

VİOP teknik analizi

VİOP teknik analizi
REKLAM ALANI
13 Mayıs 2024 08:17
16

“Haziran 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Haziran vadeli endeks 30 sözleşmesinin geçtiğimiz haftanın son 3 işlem gününde de değer kaybettiği görülürken, sözleşme Cuma gününü %1.59 oranında değer kaybı ile 11625 seviyesinden tamamladı.

ARA REKLAM ALANI

Son günlerde yaşanan satışlar sonrasında kısa vadeli göstergelerde bozulma artarken, 5 ve 10 günlük gibi kısa vadeli iki ortalamanın da altına inilmiş olması sözleşmede güç kaybının teyit ettiğini söyleyebiliriz.

Diğer yandan nisan ayı başından itibaren al konumunda olan MACD in de Sat sinyali üretmiş olması sözleşme de gevşeme eğiliminin devam etme olasılığını arttırdığını düşünüyoruz.

Bu nedenle içinde bulunduğumuz haftada uzun pozisyon taşıyan yatırımcılar açısından daha temkinli kalınmasını öneriyoruz.

Haftanın ilk işlem gününe zayıf tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz sözleşmede 11800 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmedikçe sözleşmede kısa pozisyon tarafında kalınmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Beklentimiz paralelinde geri çekilme eğiliminin devamı durumunda ise 11588 seviyesi ara destek olarak takip edilebilir.

Geçtiğimiz haftalarda direnç olarak takip ettiğimiz ve artık kısa vadeli destek konumunda olan 11588 seviyesinin de kırılması sözleşmede satışa ivme kazandırabileceğinden bu desteğin altında uzun pozisyonlarda ısrar edilmemesini öneriyoruz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.