Dolar 33,9849
Euro 37,8698
Altın 2.822,88
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Viktor Orbán’ın sağcı grubu AB Parlamentosu tarafından tanınma kotasına ulaştı

Viktor Orbán’ın sağcı grubu AB Parlamentosu tarafından tanınma kotasına ulaştı
REKLAM ALANI
7 Temmuz 2024 17:23
20

Milliyetçi lider 30 Haziran'da "Avrupa için Vatanseverler" adlı bir AB parlamento grubu kurma niyetini açıklamıştı.

Danimarka Halk Partisi ve Flaman milliyetçisi bağımsızlık yanlısı Vlaams Belang Cumartesi günü katılacaklarını açıklayarak Avrupa için Vatanseverler'e AB parlamentosunun resmi tanınma eşiğini karşılamaya yetecek 23 milletvekili verdi.

ARA REKLAM ALANI

Avusturya'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPOe), eski Çek başbakanı Andrej Babis'in merkezci ANO'su, Hollandalı İslam karşıtı siyasetçi Geert Wilders'in Özgürlük Partisi (PVV), Portekiz'in aşırı sağcı Chega partisi ve İspanya'nın Vox'u da grubun diğer partiler arasında yer alıyor.

Orbán partilerin Pazartesi günü Brüksel'de bir araya geleceğini söyledi. Fransa'daki Ulusal Ralli, Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimlerin ardından bir başka müttefik haline gelebilir. Matteo Salvini liderliğindeki İtalya Ligi de yeni harekete ilgi duyduğunu ifade etti ancak katılımını teyit etmedi.

Avrupa için Vatanseverler'in kurulmasıyla birlikte Orbán, AB parlamentosundaki en baskın aşırı sağcı güç olmayı hedefliyor. Muhafazakâr aile değerleri ve göç karşıtı kampanyaların yanı sıra grup, Rusya'nın işgaline karşı Ukrayna'nın savunmasına Avrupa'nın verdiği desteğin sona erdirilmesi için bastıracak.

Bu arada AB Dış Politika Şefi Josep Borrell, Cumartesi günü Azerbaycan'da düzenlenen Türk Devletleri Örgütü toplantısına katılan Orbán'ı eleştirdi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.