Dolar 35,3845
Euro 36,5402
Altın 3.019,05
BİST 9.944,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Per 15°C
Cum 10°C
Cts 8°C
Paz 7°C

Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin projesine Tübitak desteği

Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin projesine Tübitak desteği
REKLAM ALANI
7 Ocak 2025 08:35
10

Trakya Üniversitesi öğretim elemanlarının projesi TÜBİTAK 1001–EEEAG (Elektrik Elektronik Enformatik Araştırma Destek Grubu) alanından destek almaya hak kazandı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) –  Travmatik Transtibial Amputasyonu Olan Bireylerde Torakal Kafesin Spontan Hareketlerinin Sternum Odağında İncelenmesi ve Otokorelasyon Özelliğinin Araştırılması” adlı projenin yürütücülüğünü Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Keklicek üstlendi. Projede araştırmacı olarak Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Sezer Ulukaya, Ergoterapi Bölümünden Doç. Dr. Sinem Salar, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Arıbaş ve Arş. Gör. Dr. Halit Selçuk da yer aldı.

ARA REKLAM ALANI

Ekibin, ikinci TÜBİTAK 1001 projesi olan bu proje ile amputasyonu olan bireylerin torakal biyomekanik analizlerinin yapay zeka destekli rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunması öngörüldü.

Hatırlanacağı gibi 2022 yılında tamamlanan “Tek Taraflı Diz Altı Amputasyonu Olan Bireylerde Fantom Hissinin Yürüyüşün Otokorelasyon Özelliğini Etkileyip Etkilemediğini Araştırmak” isimli bir önceki projesi; fantom hissinin rehabilitasyonu destekleyici bir öğe olarak değerlendirilebileceğini ortaya koyan ilk uluslararası çalışma olmuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.