Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

TOGG, üretim için Çinli Guangzhou ile görüşecek

TOGG, üretim için Çinli Guangzhou ile görüşecek
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 11:41
16

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Çinlilerin TOGG’la beraber bir üretim mekanizması oluşturma konusunda istekli olduklarını belirterek, Çinli şirket Guangzhou Automobile Group ile TOGG arasında görüşmelerin başladığını duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Çinli Guangzhou Automobile Group’un (GAC) birlikte elektrikli otomotiv üretimi yapılması konusunda, TOGG ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu kapsamda yetkililer temmuz ayında TOGG’a ziyaret gerçekleşecek.

ARA REKLAM ALANI

Çin merkezli bir otomotiv şirketi Guangzhou Automobile Group, 1955 yılında kuruldu ve ağırlıklı olarak otomobil ve otobüs üretimi gerçekleştiriyor. GAC Group, Trumpchi, Aion, Hycan gibi kendi markası altında ve GAC-Toyota, GAC-Honda, GAC-FCA (Jeep) ve GAC-Mitsubishi gibi yabancı markalı ortak girişimler altında araçlar üretiyor ve satıyor. GAC Group, 2021 yılı itibarı ile 2 milyon 144 bin satış ile Çin’in beşinci büyük otomobil üreticisi konumunda.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.