Dolar 34,0730
Euro 38,0869
Altın 2.834,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Şirket haberleri

Şirket haberleri
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2024 08:27
17

ALKLC.HE – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 29 – 30 Mayıs’ta toplanacak.
HOROZ – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 29 – 30 – 31 Mayıs’ta toplanacak.
YIGIT – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 29 – 30 – 31 Mayıs’ta toplanacak.
Beyaz Eşya Sektörü: Beyaz eşya üretimi Nisan'da yıllık %7 düşerken, iç satışlar %3, ihracat %48 artış gösterdi.
ALTNY – Şirketin zırhlı kara araçlarına yönelik yardımcı alt sistemlerin üretimi kapsamında, 5,0 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.
ALFAS – Şirketin bağlı ortaklığı Alfa Solar Romania tarafından Simian Solar Energy’nin tamamının 791.161 euro bedelle satın alındığı açıklandı.
ALVES – Şirketin bakır ergitme tesisi yatırımına ek olacak şekilde yatırım teşvik belgesi kapsamında 2 milyon dolar tutarında makine alım anlaşması imzaladığı açıklandı. 
ALVES – Şirketin Slovenya merkezli bir firma ile 2024 yılında yaklaşık 3,5 milyon euro  yaratcak şekilde Bayilik Sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
AVGYO – Şirketin Mersin Tarsus’taki Tarsus Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde konumlu bazı bağımsız bölümlerini Metro Turizm’e aylık 11.900 TL bedelle kiraladığı açıklandı.
ARZUM – 1,8 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
BINHO – Şirketin %89 oranında bağlı ortaklığı Bin Ulaşım’ın halka arz hazırlıklarının başlanmasına karar verildiği, 1 milyar TL’lik kayıtlı sermaye tavanının SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
BANVT & MEGAP – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Haziran’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 28 Haziran’a kadar uzatıldı.
BURVA & IHAAS – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Haziran’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
CVKMD – Şirketin yurt dışında bir şirket ile 3,3 milyon dolar bedelle Maden Cevheri Satışı konusunda anlaşma sağladığı açıklandı.
CWENE – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 4 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.
CELHA – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun yatırım harcamalarında, finansal borç ödemelerinde ve hammadde alımında kullanılmasının planlandığı açıklandı.
EUPWR – Şirket ve GESAN İş Ortaklığı’nın TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen Hilal Gıs Tm Yenileme İşi konulu ihaleye katılarak 383,8 milyon TL ile en avantajlı teklifi verdikleri açıklandı.
ESCAR – Şirket bağlı ortaklığı Mint Elektrikli Araç Teknolojileri’nin sermayesinin 50 milyon TL’den 100 milyon TL’ye çıkarılmasının tescil edildiği açıklandı.
ENKAI – Şirket ile GECOL arasında,  Bingazi’de 1320 MW Kuzey Bingazi Basit Çevrim Enerji Santrali Projesi ve Elektrik Ekipmanları temini için sözleşmesi imzalandığı, sözleşme bedelinin 880 milyon euro olduğu açıklandı.
ENJSA – Şirketin 2024 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

HKTM – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 125 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.
IZENR –  Şirketin elektrik üretim santralinde gerçekleştireceği yıllık bakım çalışmalarının tamamlanarak üretim faaliyetlerine yeniden başlandığı açıklandı.
KLSER – Şirketin Irak’taki iştiraki Al – Sadaf’ın Kerkük’deki fabrikasında üretime başlandığı açıklandı.
KARYE – Orhun Kartal tarafından 300.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
KNFRT – Şirket bağlı ortaklığı Konfrut AG’nin taze meyve tedariki, paketlemesi, depolaması ve yurtiçi/yurtdışı ticaretini gerçekleştiren bir şirketin %50 paylarını alması amacıyla ön anlaşmaya vardığı açıklandı.
KNFRT – Şirkete Denizli’deki konsantre meyve ve sebze suyu imalatı fabrikasının bulunduğu ve 48.459 m2 taşınmazın Döhler Gıda satılmasına ilişkin işlemlerin tamamlandığı açıklandı.
MHRGY – Şirketin Ataşehir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 5 kat maliki & arsa sahibi ile sözleşme imzaladığı açıklandı.
OZYSR – Şirket payları 29 Mayıs’ta Borsa’da işlem görmeye başlayacak.
OZSUB – Şirketin su ürünleri yetiştiricilik belgelerinin yenilendiği açıklandı.
QNBFB – 273,8 milyon dolar ve 116 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla Sofr+%2,50 ve Euribor+%2,25 olarak açıklandı.
PGSUS – S&P tarafından şirketin uzun vadeli kredi derecelendirme notunun ve yurt dışında ihracı tamamlanan tahvillere ilişkin uzun vadeli kredi derecelendirme notunu teyit edildiği açıklandı.
PASEU – Pasifik Global Lojistik unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.
PENTA – Şirketin 2024 yılında Lexar markası performansı ile 2024 Rising Star – Outstanding Performance ödülünü kazandığı açıklandı.
RYSAS – 250.000 TL sermayeli EDD Havacılık Hizmetleri unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.
RALYH – Ral Prestij Gayrimenkul tarafından Bakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından açılan Ankara’daki 65.422 m²’lik taşınmazların özelleştirilmesi ihalesine teklif verilmesi sonrasında Ral Prestij Gayrimenkul’ün 1. Tur pazarlık ve nihai pazarlık görüşmelerine katılım için davet aldığı açıklandı.
SEKFK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 400 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.
SNPAM – Şirketin tamamlanan güneş enerjisi yatırımının Bakanlık kabul onayının gerçekleştiği açıklandı.
SAYAS – Pay geri alım programının sonlandırıldığı açıklandı.
SODSN – Emine Lale Özyürük tarafından 150.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SODSN – Esra Kürşat tarafından 112.500 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SRVGY – Şirket bağlı ortaklığı Oswe Real Estate Gmbh'nin pay sahibi olduğu Güney İstanbul ile Kuzey Marmara Gayrimenkul’ün Güney İstanbul çatısı altında birleşme işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.
TERA – 1,7 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
TSGYO – Şirketin, TSKB'den 150 milyon TL tutarında işletme kredisi kullandığı açıklandı.
ZOREN – Şirketin 2024 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

ARA REKLAM ALANI

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.