Dolar 34,2448
Euro 37,0894
Altın 3.007,28
BİST 8.689,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 19°C

Sakarya’da geleceğin sanatçıları yeteneklerini keşfediyor

Sakarya’da geleceğin sanatçıları yeteneklerini keşfediyor
REKLAM ALANI
22 Ekim 2024 09:55
10

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM)yeni nesilleri sanatla yakınlaştırdığı ve çocukların yeteneklerini keşfetmesini sağladığı Sanat Atölyesi projesinde her hafta farklı bir okula kapılarını açıyor.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya’da sanatın tohumları Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) ekiliyor.

ARA REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sanat Atölyesi” projesi Sakarya’nın miniklerini sanatla buluşturuyor, geleceklerine yön verecek yeteneklerini keşfetmelerine imkân sağlıyor.

Yeni nesillerin sanata yakınlaşmasına ve kültürel bilinç kazanmalarını hedefleyen proje, her hafta ilkokul ve ortaokul öğrencilerini ağırlıyor.

Sergi gezme kültürü kazanan minikler, sanatsal mekanları tanıyıp seviyor, sanatla bütünleşiyor. OSM’nin son misafirleri Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri oldu.

Sanatsal faaliyetlerin merkezi OSM’de Metin Aşoğlu’nun geometrik ve asimetrik formlar, tekrar eden, büyüyüp küçülen tabloların olduğu, her birinin farklı bir anlam taşıyan “Art-ık Sanat” sergisini gezdi. Sanat eserlerine ilgi gösteren çocuklar, daha sonra mozaik etkinliği yaparak harika eserler ortaya çıkardılar.

BAŞVURULAR RANDEVUYLA

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Öğrencilerin sanatsal becerilerini geliştirdiği, özgüvenleri yükselttiği ve sanatsal mekanlarla daha derin bağlar kurmalarına kapı açan atölye birbirinden eğlenceli ve öğretici workshoplar ile devam edecek. Okul gruplarına yönelik etkinliklere başvurular, öğretmenleri tarafından Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan randevu alınarak yapılacaktır”denildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.