Dolar 38,2038
Euro 44,0561
Altın 4.201,88
BİST 9.429,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 20°C

Sakarya Büyükşehir vatandaşlara şifa dağıtıyor… Tıp Merkezi’nin hasta sayısı bine yükseldi

Sakarya Büyükşehir vatandaşlara şifa dağıtıyor… Tıp Merkezi’nin hasta sayısı bine yükseldi
REKLAM ALANI
10 Nisan 2025 10:15
139

Sakarya’da hayatın her alanında vatandaşa hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, vatandaşlara şifa dağıtıyor. Bayram tatili dönüşünde günlük hasta sayısının ortalama 500’lerden bine yükseldi.

SAKARYA (İGFA) –  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, teknik altyapısı, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle vatandaşlara şifa dağıtıyor.

ARA REKLAM ALANI

Tıp Merkezi’nde faaliyet gösteren göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dâhiliye, ortopedi, nöroloji, beyin cerrahi, psikolog, diyetisyen ve genel cerrahi alanında ortalama günlük ortalama 500 hastaya hizmet veriliyor. Ancak bu rakam, bayram tatilinde vatandaşlar arasındaki yoğun temasla artan hastalıklar nedeniyle tatil boyunca günlük 1000 hastaya kadar yükseldi.

Tatilin mevsimsel geçiş sürecine denk gelmesi, bakteriyel ve viral enfeksiyon bulaşının artması nedeniyle gelen kişi sayısının arttığı Tıp Merkezi, tatil ardından ilk mesai gününü yoğun geçirdi. Kadrosunda 12 doktor 2 psikolog ve 1 diyetisyenin bulunduğu merkez görüntüleme, tanı ve tedavi hizmetleri sunuyor. Şehir içi ve şehir dışı olmak üzere hasta nakil hizmeti ve bebek bakım sağlık evi hizmetlerini de yürüten merkez, bayramda 118 anne ile bebeğine hizmet sundu.

Tıp Merkezi’ndeki uzmanlar, özellikle bahar sonu ve yaz sezonuna geçiş sürecinde artan viral salgınlara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Özer, bayram dönüşü ve mevsimsel gribal hastalıklar sebebi ile 9 günlük tatil dönüşünün ilk günü hasta saysıının bine ulaştığını kaydetti. Özer, “Tıp Merkezi’miz hekim kadrosu, alanında uzman sağlık çalışanlarıyla mevcut hastanelerin yükünü hafifletiyor, hemşerilerimizin dertlerine derman oluyor. İnşallah önümüzdeki süreçte de aynı özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.