OKRX Zirvesi için geri sayım başladı
Günümüzün iş dinamikleri hızla değişirken, şirketlerde iş yapış şekillerini dönüştürerek koşullara adapte olmak için yeni yollar arıyor. Bu yeni koşullarda şirketler için ‘gerçekten önemli olanı’ odakta tutarak hedef belirlemek, stratejilerini hayata geçirebilir kılmak ve ölçülebilir sonuçlarla takip etmek giderek daha önemli hale geliyor. OKR (Amaç ve Ölçümlenebilir Neticeler) alanında dünyaca ünlü Paul Niven, Cansel Sörgens, Peter Kerr, Carsten Ley, Elie Casamitjana, Ian Harvey, Jeff Gothelf, Daniel Montgomery, Omid Akhavan gibi isimler ve pek çok konuşmacı 9 Mayıs’ta dördüncüsü gerçekleşecek çevrimiçi zirvede yer alacak. Zirvede, şirketlerin üst düzey yöneticileri, strateji, pazarlama, insan ve kültür departmanı uzmanları, hedef belirleme ve belirsizlikler karşısında hedeflerinin nasıl uyarlanabileceğine ve OKR dönüşüm sürecine dair ilişkin bilgiler elde etme fırsatı edinecek.
Zirve’ye katılım her geçen yıl artıyor
Geçen yılki Zirve’yi 37 ülkeden 300’ün üzerinde katılımcının izlediğini bu yıl da ilginin yoğun olduğunu ifade eden Melon Kurucusu Sure Köse Ulutaş şunları söyledi: “4 yıldır OKR alanına ilgi duyanların en büyük buluşma ve paylaşım alanı olmak bizleri çok mutlu ediyor. Zirve’ye katılım her geçen yıl artıyor. Belirsizliklerin hâkim olduğu bir dünyada iş yapmanın her geçen gün zorlaştığına bizzat şahit oluyoruz. OKR metodolojisini benimseyen şirketler, belirsizliklere karşı nasıl manevra yapacağını, uyumlanacağını ve buna göre hedefleri nasıl adapte edebileceğini öğreniyor. Bu da hızla değişen bir dünyada şirketlere uzun vadeli başarı elde etme gücü veriyor. Bu seneki OKRX Zirvesi’nde ise günümüzün dinamik iş ortamlarında hedef belirleme, uyum sağlama ve başarıya ulaşma inceliklerini birlikte keşfedeceğiz.”
“Şirketlerde çeviklik bugünün iş dünyasında olmazsa olmaz”
Çalışanların neye ihtiyacı olduğunun ve elindeki yöntemlerle nasıl hedefe ulaşılabileceklerinin OKR ile ortaya konulabildiğinin altını çizen Ulutaş, “OKR'ler ile liderlikten başlayarak, organizasyonun her seviyesindeki çalışan için hedeflerin belirlenmesi, ekipler arasında hedeflerin eşitlenmesi bütünsel bir stratejiyi ortaya çıkarıyor. OKR’nin sağladığı temel fayda ekiplerin hızlı bir şekilde ortak hedefte buluşmasıyla şirketlerin çevik yapı kazanması. Ayrıca her bir ekip üyesinin bireysel çabalarının, şirketin genel hedeflerine nasıl katkıda bulunduğunu anlamasını kolaylaştırıyor. Organizasyon içindeki engelleri kırarak sorun çözme konusunda daha birleşik yapı oluşmasını sağlıyor. Böylelikle inovasyon ve iş birliği kültürü oluşuyor ya da var olan kültür OKR ile birlikte daha da zenginleşiyor” dedi.
Hibya Haber Ajansı