Dolar 34,1717
Euro 37,1596
Altın 2.936,79
BİST 8.956,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 19°C

KEDAK eğitimlerine devam ediyor

KEDAK eğitimlerine devam ediyor
REKLAM ALANI
16 Ekim 2024 06:35
12

Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK) geçtiğimiz haftalarda arazi arama kurtarma eğitim tatbikatının ardından Pazar günü de enkaz arama kurtarma tatbikatı yaptı. Yaklaşık 20 ekip üyesinin katıldığı tatbikatta senaryo gereği enkaz altında kalan 2 vatandaş yapılan özverili çalışmalar sonucunda enkazdan çıkartıldı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Saat 11.00’de İstasyon Mahallesi yanında bulunan eski askeri bölgesinde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Ekibe yeni katılan gönüllülerin de yer aldığı çalışmalar hakkında bilgi veren KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yumuşak, “Ekibimize her gün yeni arkadaşlarımız katılıyor. Arkadaşlarımıza ilk olarak teorik sonrasında pratik eğitimler veriyoruz. Daha önce de Korudağları’nda ekip oluşturma, operasyonel faaliyetler ve arazi arama-tarama üzerine uygulamalı bir eğitim düzenlemiştik. Bu faaliyetimizde de enkazda arama-kurtarma üzerine uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdik. Olası bir depremde ekipmanlarımızı nasıl kullanmamız gerektiğini arkadaşlarımıza öğrettik. Öte yandan önümüzdeki hafta Edirne’de yapılacak Ulusal Enkaz Arama Kurtarma tatbikatının da öz hazırlığını yapmış olduk.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Gökhan Yumuşak son olarak enkaz hazırlanmasında kepçe göndererek büyük katkı sağlayan iş insanı Mutlu Evci’ye ve dernek tabela ile baskı işlerini yapan İş İnsanı Umut Baltan’a KEDAK adına teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.