Dolar 34,0624
Euro 38,0730
Altın 2.832,41
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Julian Assange’ın ABD’ye iade edilmesi durduruldu

Julian Assange’ın ABD’ye iade edilmesi durduruldu
REKLAM ALANI
26 Mart 2024 14:36
25

Assange'ın temyize gitmesine izin verilmemiş olsaydı, birkaç gün içinde ABD'ye iade edilerek, casusluk suçlamasıyla karşı karşıya kalabilirdi.

Julian Assange, iki yargıcın WikiLeaks kurucusuna, İngiltere ve ABD'nin mahkemeye uygun güvenceler sağlayamaması halinde, onun İngiltere'den sınır dışı edilmesine itiraz etme izni vermesinin ardından, ABD'ye iadeye karşı mücadelesinde bir erteleme aldı.

ARA REKLAM ALANI

Hakimler, WikiLeaks kurucusunun Birleşik Krallık'tan çıkarılma ya da ABD'ye iade kararına itiraz etme hakkını ancak Birleşik Krallık ve ABD'nin uygun güvenceler sağlayamaması durumunda veriyor.

İki gün süren duruşmada avukatları, Assange ve WikiLeaks'in Afganistan ve Irak savaşlarıyla bağlantılı binlerce gizli ve diplomatik belgeyi yayınlamasıyla ilgili suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu ve iade talebinin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Londra'daki yüksek mahkemenin iki yargıcı, Dame Victoria Sharp ve Bay Justice Johnson, avukatların Assange'ın savunulabilir bir davası olduğunu ve kendisine Mayıs ayında yapılacak tam temyiz duruşmasında bunu yapma fırsatı verilmesi gerektiğini gösterdiğine karar verdiler.

Ancak bu duruşma yalnızca Birleşik Krallık ve ABD'nin, geçici olarak temyiz izni verilen konulara ilişkin güvence sağlayamaması durumunda gerçekleşecek.

 

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.