Dolar 33,9930
Euro 37,8706
Altın 2.822,46
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

İzmir Valisi Elban: Risk altında olan ev ve iş yerlerini tahliye ettik

İzmir Valisi Elban: Risk altında olan ev ve iş yerlerini tahliye ettik
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2024 17:56
18

İzmir Valisi Elban, İzmir'in Urla ilçesinde meydana gelen yangında tüm ekiplerin hem havadan hem havadan yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti.

Vali Elban'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

ARA REKLAM ALANI

"Yangını kontrol altında tutabilirsek inşallah kısa süre içerisinde iyi haberi de verebiliriz. Ancak çok hızlı ve yön değiştiren rüzgar var.

Burada çok yaygın bir yerleşim var. Çok fazla araziye dağılmış evler ve işyerleri var dolayısıyla 455 ev ve işyerini tahliye ettik, bin 630 vatandaşımız buradan çıkartıldı. Şu an için tel sevindirici taraf ölü ya da yaralı vatandaşımız yok.ancak yangının seyrine tahliye durumunuz devam edebilir.

Yangın saat 11.43 itibarıyla bir evde yapılan bir kaynak çalışmasından otluk alana sıçrıyor. Otluk alanda meydana gelen yangın rüzgarın etkisiyle hızlıca yayılıyor ve maalesef bu tablo ortaya çıkıyor.

Şu an tamamen yangına yoğunlaştığımız için ne kadar yerin zarar gördüğüne ilişkin net bir tespitimiz yok. Yanan alan da çok karışık alanlar bir tarafta bahçeler, tarlalar var bir tarafta ise makiler ve ormanlar var. Şu an için yangını iki ayrı noktada sıkıştırdık inşallah yangın başka yere sıçramazsa güzel haberler vermek istiyoruz.

Tüm ekiplerimiz hem havadan hem havadan yoğun bir çalışma içerisinde diğer yandan da emniyet ve jandarmamız da vatandaşlarımızı tahliye etmek işin uğraşıyorlar. Emniyet ve jandarmamıza ait 9 TOMA, 117 iş makinası, 500’ün üzerinde kamu kurum ve kuruluşlarımızın personelleri yoğun bir şekilde müdahale ediyor.

Henüz hasar gören evlerle ilgili bir tespitimiz yok biz sadece risk altında olan ev ve iş yerlerini tahliye ettik. Yangın söndürüldükten sonra hasar tespitine ilişkin çalışmaları yapabileceğiz.

Yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.