Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Gazze görüşmeleri arz endişelerini hafifletirken petrol fiyatları düştü

Gazze görüşmeleri arz endişelerini hafifletirken petrol fiyatları düştü
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 14:44
18

Brent ham petrol vadeli işlemleri 87 sent ya da yüzde 1 düşüşle varil başına 85,67 dolar oldu. ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü 1 dolar ya da yüzde 1,2 düşüşle varil başına 82,15 dolar oldu.

Gazze'de dokuz aydır devam eden savaşı sona erdirmeyi amaçlayan bir ABD ateşkes planı üzerinde görüşmeler Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda devam ediyor.

ARA REKLAM ALANI

Öte yandan, Meksika Körfezi'nin kuzeyindeki birçok liman, Pazartesi günü Galveston ve Corpus Christi arasındaki Teksas kıyılarının ortasına inmesi beklenen Beryl Kasırgası'na hazırlanmak için Pazar günü kapandı.

Limanların kapatılması ham petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatını, rafinerilere petrol sevkiyatını ve bu tesislerden motor yakıtı teslimatını geçici olarak durdurabilir.

WTI geçen hafta, Enerji Enformasyon İdaresi verilerinin 28 Haziran'da sona eren haftada ham petrol ve rafine ürün stoklarının düştüğünü göstermesinin ardından yüzde 2,1 değer kazandı.

Yatırımcılar ayrıca geçen hafta İngiltere, Fransa ve İran'da yapılan seçimlerin jeopolitik ve enerji politikaları üzerindeki etkisini de izliyordu.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.