Dolar 33,9971
Euro 38,0394
Altın 2.833,69
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

ÇKP Merkez Komitesi’nden reformu derinleştirme kararı

ÇKP Merkez Komitesi’nden reformu derinleştirme kararı
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2024 16:03
16

Çin'in başkenti Beijing'de 18 Temmuz'da sona eren Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nda "ÇKP Merkez Komitesi’nin reformun daha kapsamlı şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha hızlandırılmasına ilişkin kararı" kabul edildi. 

Kararda, sosyalist piyasa ekonomisi sisteminin daha yüksek seviyeli geliştirilmesi, nitelikli kalkınmanın gerçekleştirilmesi, kapsamlı bilimsel inovasyon sisteminin oluşturulması ve makro ekonomik yönetim sisteminin geliştirilmesi gerektiği belirtildi. 

ARA REKLAM ALANI

Kararda, kentsel ve kırsal bölgelerin dengeli şekilde kalkındırılması, yüksek seviyeli dışa açılma mekanizmasının oluşturulması, "Tam Süreçli Halk Demokrasi"nin ilerletilmesi, Çin'e özgü sosyalist hukuk sisteminin geliştirilmesi ve kültürel sistemdeki reformun derinleştirilmesi gerektiğinin de altı çizildi.

Kararda, halkın yaşamını iyileştirmeyle ilişkili mekanizmaların geliştirilmesi, çevre koruma sistemindeki reform ile ulusal güvenlik sisteminin modernleşme sürecinin ilerletilmesi ve savunma alanındaki reformun derinleştirilmesi gerektiği de kaydedildi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.