Dolar 34,0713
Euro 38,0672
Altın 2.832,60
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Çin, küresel güneş paneli pazarının yüzde 80’ine sahip

Çin, küresel güneş paneli pazarının yüzde 80’ine sahip
REKLAM ALANI
10 Temmuz 2024 13:39
17

Çin, fotovoltaik güneş paneli üretiminde dünyanın ilk sırasında yer alıyor. Çin tarafından üretilen fotovoltaik paneller, Bloomberg’in nisanda duyurduğuna göre, kendi iç pazarının talebini fazlasıyla aşıyor. Çin, salt 2023 yılında, ABD’nin tüm zamanlarda yerleştirdiğinden fazla fotovoltaik tesis oluşturdu. Bu eğilim süreklilik kazandı; 2023 yılında ABD 179 gigavatlık kapasite kurdu. Oysa Çin 2024 yılının ilk üç ayında 660 gigavat kurulu kapasite oluşturdu.

Avrupa ve ABD, son aylarda yerel üretimi destekleyerek bu gidişe ayak uydurmaya çalışsa da pazardaki Çin hakimiyeti devam ediyor. Le Monde’da yer alan bir habere göre, fotovoltaik panellerin ithaline ilişkin olarak Washington tarafından konulan engellere karşın son yıllarda bu alandaki iş hacminin ancak yüzde 14 kadarı Çin’den Güneydoğu Asya ülkelerine taşındı ve yüzde 3 kadarı Avrupa’da ve yüzde 1 kadarı da ABD’de kaldı.

ARA REKLAM ALANI

Bu durumuyla Çin, iç pazarın talebini karşıladıktan sonra bile küresel piyasaların yüzde 80’inin ihtiyacına yanıt verecek kapasiteye sahip. 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.