Dolar 34,0512
Euro 37,1724
Altın 2.947,67
BİST 9.010,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Çiğli’de Dünya Gıda Günü’nde simitli farkındalık

Çiğli’de Dünya Gıda Günü’nde simitli farkındalık
REKLAM ALANI
17 Ekim 2024 07:25
10

Çiğli Belediyesi tarafından Dünya Gıda Günü’nde, Çiğli Belediyesi tarafından,  doğanın sunduğu değerli kaynakları koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Kaklıç İlköğretim Okulu’nda öğrencilere simit dağıtıldı.

İZMİR (İGFA) – Dünya Gıda Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Çiğli Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan sıcak simitler, Kaklıç İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle buluştu. Çiğli Belediyesi’nin arazilerinde hasat edilen buğdaylardan elde edilen unlarla hazırlanan simitler, çocukları oldukça mutlu etti.

ARA REKLAM ALANI

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Sağlıklı gıdaya erişimin öneminin bir kez daha vurgulandığı etkinlikte, öğrenciler afiyetle sıcak simitlerini yerken, hem sağlıklı beslenme hem de yerel üretimin önemi hakkında bilgilendirildi. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, sağlıklı ve besleyici gıdaya erişimin herkesin temel hakkı olduğunu vurgulayarak “Çiğli Belediyesi olarak, sağlıklı ve besleyici gıdaya erişimi her çocuğun hakkı olarak görüyor ve bu tür etkinliklerle farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele için birlikte çalışıyor ve üretiyoruz. Kendi arazimizden elde ettiğimiz un ile bu simitleri yaptık. Bu anlamlı etkinliğin, hem öğrencilerin hem de toplumun diğer bireylerinin bilinçlenmesine katkı sağladığına inanıyorum. Çiğli Belediyesi olarak, geleceğe yapılan her yatırımı önemsiyor ve sağlıklı bir gelecek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu. 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.