Dolar 33,9849
Euro 37,8698
Altın 2.822,88
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Borrell: Günümüzün krizler ve çatışmalar dünyasında, Avrupa ve ASEAN birlikte durmalıdır

Borrell: Günümüzün krizler ve çatışmalar dünyasında, Avrupa ve ASEAN birlikte durmalıdır
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2024 01:00
16

AB Dışişleri Yüksek Komiseri Borrell, günümüzün krizler ve çatışmalar dünyasında, Avrupa ve ASEAN'ın birlikte durması gerektiğini vurguladı.

Çatışmaların her iki bölgenin istikrarını tehdit ettiğine dikkat çeken Borrel, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından savaş Avrupa'ya geri döndü. Barışa ihtiyaç var ama bu adil olmalı ve uluslararası hukuka saygılı olmalı. Yasadışı silah transferleri durdurulmalı. Bu, hepimizin bağlı olduğu kuralları daha da zayıflatıyor ve bu saldırganlık savaşını uzatıyor." dedi.

ARA REKLAM ALANI

Filistin halkının dayanılmaz acısının sona ermesi gerektiğinin altını çizen Borrell, "Şimdi bir rehine anlaşması yapılmalı. Ve bölgesel tırmanışı engellemeliyiz. Bu acıya gözlerimizi kapatamayız. Ve Hint-Pasifik'in "pasifik" kalmasını sağlamalıyız" ifadelerine yer verdi.

"AB ve ASEAN'ın gücü çeşitli ulusları birleştirmesinde yatmaktadır." ifadelerini kullanan Borrell, "Asya dünya ekonomisinin atan kalbiyse, Avrupa ve Amerika'ya giden ticaret yolları hayati atardamarlardır." dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.