Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 31°C

Başkan Yavaş: Ankara’da yaşayan 6 milyon nüfusun yaşadığı kentten keyif almasını istiyoruz

Başkan Yavaş: Ankara’da yaşayan 6 milyon nüfusun yaşadığı kentten keyif almasını istiyoruz
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 12:38
21

Ankara Kent Konseyi’nin 6’ıncı Genel Kurulu, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde tüm kesimlerin yoğun bir katılımıyla gerçekleşti.

5 binden fazla delege ve misafir ile tüm siyasi partilerin temsilcilerinin iki ana salonu doldurduğu, kentin tüm paydaşlarının yer aldığı Genel Kurul’da esnaf ve şirketler katılımcılara ikramlarda bulundu. Katılımcı yönetim rekorunun kırıldığı ve 2 bin 450 delegenin oy kullandığı Genel Kurul’da, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz 4’e karşı 2 bin 446 oy alarak bir kez daha başkanlık görevine seçildi.

ARA REKLAM ALANI

Genel Kurul’da konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “2 bin 400’ün üzerinde toplantı yapıldı, 100 bine yakın vatandaşımız bu 2 bin 400 toplantıya katılmak suretiyle bizlere paydaş oldu ve sonuç itibarıyla dünya çapında kent konseyimiz 3 ödül aldı ve sonuç itibarıyla yeni bir seçim yapıldı, ortak yönetme kültürü seçimle ortaya çıktı.” açıklamalarında bulundu.

Yavaş, hayata geçirilen çalışmalarla Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek istediklerini belirterek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Ankara’da herhangi bir problem varsa, daha gelişmesini istiyorsak hep birlikte kimseyi ayırt etmeden bu konunun uzmanlarıyla hep beraber oturup Ankara’da bunu çözümlemek istiyoruz. Çünkü Ankara şöyle bir farklılığa sahiptir; Cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk’ün en iddialı kentidir Ankara… Dolayısıyla biz yaptığımız çalışmalarla Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır bir hale getirmemiz gerekiyor. Ankara’da yaşayan 6 milyon nüfusun sorunsuz bir şekilde yaşadığı kentten keyif almasını istiyoruz, Ankara’da yaşamaktan gurur duymasını istiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.