Dolar 33,9856
Euro 37,8819
Altın 2.822,97
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Başkan Tugay: Amacımız günü kurtarmak değil

Başkan Tugay: Amacımız günü kurtarmak değil
REKLAM ALANI
7 Temmuz 2024 19:37
32

Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik ve belediye bürokratlarıyla ilçede yapılacak çalışmaları değerlendiren Başkan Cemil Tugay, özellikle tarım ve hayvancılık alanında öncelik verecekleri konuları ele aldı. Bergama Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, yol haritası büyük ölçüde şekillendirildi. 

Başkan Tugay, ilçeye verilen destekleri anlattı. Tugay, “Küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması için 699 üreticiye 3 bin 69 küçükbaş hayvan, 678 üreticiye 3 bin 394 arılı, bin 697 de boş kovan, toplam 279 bin 650 meyve ve zeytin fidanı dağıtıldı. 46 bin menengiç ağacına antep fıstığı aşılaması yapıldı. 2021-2022 yılları arasında yüzde 95 gibi bir başarı olduğu gözlendi. 139 bin fide dağıtıldı. İki noktaya tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemi kuruldu” dedi. 

ARA REKLAM ALANI

Başkan Tugay, Bergama'da mevcut durumu ortaya koymak ve sağlıklı şekilde yol alabilmek adına envanter çalışması gerekliliğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Çiftçilerimizin, tarım alanlarının sağlıklı envanterinin çıkması lazım. Elimizdeki verileri derleyip toparlayalım. Hızlıca Bakırçay bölgesinde envanter çalışması yapalım. Bu çalışmaları dijital ortama taşıyalım. Dijital veriyi de yapay zeka uygulaması ile bütünleştirelim. Sağlıklı veri oluşturalım. Ayrıca toprak analizi de yapmalıyız. Toprağın kalitesini bozmayacak ürün deseni oluşturmalıyız. Ürettiğimiz ürünleri işleyerek, katma değeri yüksek ürünler haline getirmeliyiz. Günü kurtarmak değil de geleceğe dönük doğru adımlar atmak gerekiyor.”

Başkan Tugay, Bergama'nın ardından Dikili'deki koordinasyon toplantısına katıldı. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya ayrıca Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar, Dikili Ziraat Odası Başkanı Mesut Taslak ile belediye çalışanları katıldı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.