Dolar 34,0821
Euro 38,0427
Altın 2.836,59
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

Başkan Bozbey: Konaklamayı en az 2-3 güne çıkarmalıyız

Başkan Bozbey: Konaklamayı en az 2-3 güne çıkarmalıyız
REKLAM ALANI
24 Mayıs 2024 12:44
24

Bursa Büyükşehir Belediyesi himayesine geçtikten sonra tüm ilçe belediyeleri ile turizmle ilgili kamu ve özel tüm paydaşlarını bir araya getiren Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği’nin genel kurulu Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın birçok ilden çok daha fazla kültürel varlığa sahip bir kent olduğuna vurgu yaptı.

ARA REKLAM ALANI

Yeni yapıların yer aldığı Nilüfer bölgesinin çok eski uygarlıklara ev sahipliği yaptığını, gizli kalan kültürel değerleri barındırdığını ifade eden Başkan Bozbey, “Bursa kültürel anlamda birçok tarihi değerlere sahip. Birçok ilden daha fazla kültürel varlığı barındırıyor. Bunları ortaya çıkarmalıyız, gelecek turistlere sunacak duruma getirmeliyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi, birliğimiz ve özel sektör el birliğiyle bu konuda çalışmalıdır. Bursa’da turistlerin konaklama süresi 2 gün bile değil. Konaklamayı en az 2-3 güne çıkarmalıyız.” diye konuştu.

Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin mutlaka eksik görülen konularda çalışmalar yapacağını dile getiren Başkan Bozbey, kültürel varlıkların hikayeleriyle dünya genelinde tanınacağını, yerli veya yabancı turistlerin en az 3 gün gezebilecekleri alanları olduğunu ifade etti. 

Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, kent kültürünü ve değerlerini daha iyi tanıtmak ve ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Tüm kurumların birlik ve beraberliği içerisinde Bursa’ya değer katacak hizmetler üreteceklerini anlatan Yılmaz, Valiliğin katkılarıyla sivil toplum kuruluşlarını ve özel sektörü de sürece dahil edeceklerini birlik içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.