Dolar 34,0213
Euro 38,0594
Altın 2.833,01
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Bakan Tekin, MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Final Töreni’ne katıldı

Bakan Tekin, MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Final Töreni’ne katıldı
REKLAM ALANI
4 Mayıs 2024 23:17
28

Bakan Tekin, İstanbul'da düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Final Töreni'nde dereceye giren takımlara ödüllerini verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tekin, içinde yaşanılan dönemde gençler arasında özellikle gastronomi ve mutfak sanatlarına yönelen bir ilgi olduğunu söyleyerek, "Bunun sebepleri üzerinde konuşulabilir ama özellikle televizyonlarda popüler hâle gelen mutfak sanatlarıyla ilgili yarışmaların gençler arasında bu konuda cesareti, arzuyu, isteği artırdığını tahmin ediyorum. Biz de bu cesarete, heyecana ortak olmak için yaklaşık beş altı aydır bir proje üzerinde çalışıyoruz. Meslek liselerimizin belli temalar üzerinde yoğunlaşmasını istediğimiz, daha önce 2014 yılında başlattığımız projeyi, beş altı ay önce gastronomi üzerine odaklanmış bir tematik meslek lisesi inşa etmek üzere kurguladık" ifadelerini kullandı.

ARA REKLAM ALANI

Jumbo Ev Gereçleri San. Tic. AŞ işbirliğinde, 28 gastronomi bölgesinde, 81 ilden yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencisinin katılımıyla düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda 407 ekibin başvurusu kabul edildi. Ekiplerde 1221 öğrenci ve 407 öğretmen yer aldı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.