Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bakan Koca: Onaylı Randevu Döneminde sistemin kapsamını geliştirme hazırlığı içindeyiz

Bakan Koca: Onaylı Randevu Döneminde sistemin kapsamını geliştirme hazırlığı içindeyiz
REKLAM ALANI
11 Haziran 2024 22:09
21

Sağlık Bakanı Koca, Onaylı Randevu Döneminin ilk sonuçlarının değerlendirildiği toplantıların devam edeceğini belirterek, perşembe günü yeni toplantıyı Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Onaylı Randevu Döneminin bir aylık sonuçlarını bayramdan sonra Koordinasyon Kurulu olarak yapacakları basın toplantısında açıklayacakları bilgisini paylaşan Bakan Koca, “Şu anki sonuçlara göre, şikayetler azalmış, randevu sadakati artmış durumda. Tetkiklerle ilgili de onaylı randevuya benzer bir döneme geçme hazırlığı içindeyiz.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Bakan Koca, Onaylı Randevu Döneminde sistemin kapsamını geliştirme hazırlığı içinde olduklarına dikkati çekerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“MR, tomografi, gastroskopi, kolonoskopi gibi hizmetler, hatta ameliyatlar, bütün tetkikler, tıbbi işlemler için onay sistemini devreye alacağız. Eğer bir sonraki gün yapılacak tetkik veya müdahaleye vatandaşımız gelemeyecekse bir başka hastamızın randevusunu öne alacağız.”

Kuduz vakalarında bir artışın söz konusu olduğunu ifade eden Bakan Koca, “Buna karşı alınması tartışılan, kararı bize, bakanlığımıza ait olmayan bazı önlem seçenekleri var. ‘Uyutmak’ gibi görünürde, ismiyle insancıllaştırılmış seçeneğe benim gönlüm razı değil.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.