Dolar 34,0730
Euro 38,0869
Altın 2.834,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Avrupa hisse senetleri merkez bankası toplantıları öncesinde yükseldi

Avrupa hisse senetleri merkez bankası toplantıları öncesinde yükseldi
REKLAM ALANI
30 Temmuz 2024 11:59
16

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi Londra'da sabah 9:04'te yüzde 0,27 yükseldi ve çoğu sektör artıdaydı. Çoğu büyük borsa kazanırken, Londra'daki FTSE 100, içecek devi Diageo'nun satışlarının 2020'den bu yana ilk kez düşmesi ve bu düşüşün yüzde 10'u geçmesiyle yüzde 0,48 düştü.

Bu durum, Standard Chartered hisseleri ile diğer kurumsal kazançlardaki güce rağmen gerçekleşti. Birleşik Krallık bankasının 1,5 milyar dolar ile şimdiye kadarki en büyük hisse geri alımını açıklaması ve yarı yıl sonuçlarında görünümünü yükseltmesinin ardından yüzde 5,5 arttı.

ARA REKLAM ALANI

Petrol devi BP, ikinci çeyrek kazanç tahminlerini aşarken temettüsünü artırmasının ardından yüzde 2,1 yükseldi.

Dikkatler aynı zamanda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Çarşamba günü sona erecek olan Temmuz ayı toplantısında. Piyasa fiyatlaması, bunun merkez bankasının faiz oranlarını düşürmeye başlamadan önceki son Fed toplantısı olabileceğini gösteriyor. Yatırımcılar, Haziran ayında ileriye dönük “nokta grafiğini” bu yıl sadece bir indirime revize etmesinin ardından Fed iletişiminde kullanılan dili yakından izleyecekler.

İngiltere Merkez Bankası'nın para politikası toplantısı Perşembe günü Fed'i takip edecek. İngiltere'de enflasyonun son iki aydır BOE'nin yüzde 2'lik hedefine ulaşmasına rağmen faiz oranlarını düşürme ya da sabit tutma kararı bıçak sırtında görülüyor.

Asya-Pasifik piyasaları Salı günü Japonya Merkez Bankası'nın toplantısına başlamasıyla çoğunlukla düşüş gösterdi. ABD hisse senetleri Merck, Pfizer, PayPal, Procter & Gamble ve JetBlue'nun kazançları öncesinde düştü.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.