Dolar 34,5638
Euro 36,0386
Altın 3.001,66
BİST 9.418,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 11°C
Pts 10°C
Sal 12°C

“Bizim Renklerimiz” Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor!

“Bizim Renklerimiz” Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor!
REKLAM ALANI
4 Kasım 2024 06:25
27

Devlet Halk Dansları Topluluğu, Anadolu’nun kültür zenginliğini ve birlik ruhunu yansıtan sahne gösterisi “Bizim Renklerimiz” ile izleyicilere unutulmaz bir akşam sunmaya hazırlanıyor. Sanat yönetmenliğini Yıldız Çankaya’nın üstlendiği gösteri, 7 Kasım Perşembe akşamı Atatürk Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşacak.

İSTANBUL (İGFA) – Bizim Renklerimiz” gösterisi, Türkiye’nin dört bir yanından halk danslarını, canlı müzik eşliğinde, renkli kostümler ve coşkulu bir sahne performansı ile izleyiciye sunuyor. Anadolu’nun eşsiz kültürel mozaiğini halk danslarının evrensel diliyle anlatan topluluk, izleyicileri dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın ruhunu hissetmeye davet ediyor.

ARA REKLAM ALANI

Gösterinin sahnelenişi sırasında seyirci, halaydan ağıda, türküden zeybeğe uzanan birçok farklı dans türünün uyumunu izlerken, bu dansların her biriyle Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini kucaklayacak. Danslar ve ezgiler birbiri ardına sunulurken, halkımızın dayanışma ve sevgi dolu geçmişine adeta bir yolculuk yapılacak.

KAFKASLARDAN ANADOLU’YA UZANAN DOSTLUK ELİ

Gösteride Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan kültürel bağlar danslarla dile gelirken, Türk kültürünün her köşesinden motifler bir araya gelerek “Bizim Renklerimiz”i oluşturuyor. Topluluk, halk oyunlarımızın her bir figürüyle kardeşliğin, paylaşmanın ve dostluğun önemini yeniden vurguluyor. Kafkas oyunlarından Karadeniz horonlarına, Ege’nin zeybeklerinden İç Anadolu’nun halaylarına kadar her dans, farklı bir yöreye ait renkleri, sesleri ve duyguları yansıtıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.