Dolar 34,2007
Euro 37,2982
Altın 2.949,11
BİST 8.815,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Gürsu’da meme kanserine dikkat çekildi

Gürsu’da meme kanserine dikkat çekildi
REKLAM ALANI
16 Ekim 2024 08:55
14

Gürsu’da düzenlenen “Meme Kanseri Farkındalık Programı” kapsamındaki panelde kanserde erken teşhisin ve anne sütünün önemine dikkat çekildi.

BURSA (İGFA) – Gürsu Belediyesi ve Gürsu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen programda; kanserde erken teşhis, toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve anne sütünün önemi başlıklarına vurgu yapıldı.

ARA REKLAM ALANI

“Erken Teşhis Hayat Kurtarır” konulu seminerde konuşan Dr. Su Ceren Kalkan, meme kanserinde erken teşhisin önemini vurguladı. Meme kanserinde kendi kendine elle muayenenin, kadınların bedenlerindeki değişimleri takip etmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kalkan, tüm kadınları sağlıkları konusunda duyarlı olmaya çağırdı ve Belediye ile Gürsu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde ücretsiz olarak yapılan kanser tarama hizmetlerinden faydalanmalarını önerdi.

“Mucize Sütünüzde Saklı” konulu seminerde konuşan Dr. Selcen Demiroğlu, anne sütünün önemi ve kanserle ilişkisi hakkında bilgiler sundu.

“PEMBE YARINLAR İÇİN FARKINDA OLALIM”

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bizler de yerel yöneticiler olarak, insan sağlığının korunması noktasında yükümlülüklere sahibiz. Erken tanı başta kanser olmak üzere tüm hastalıklarda çok önemli. Bu nedenle bilinçli ve duyarlı olmak hepimizin sağlığı için büyük önem taşımakta.” dedi.
Gürsu Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde, katılımcılar konuya ilişkin merak ettiklerini de sorarak bilgilenme imkanı buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.