Dolar 34,0730
Euro 38,0869
Altın 2.834,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Uşak Tarhanası Guinness Rekorlar Kitabına girdi

Uşak Tarhanası Guinness Rekorlar Kitabına girdi
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2024 08:44
35

Festival kapsamında Guinness Tarhana Pişirme Rekoru denemesi gerçekleşti.

Dev kazanda kaynatılan Uşak Tarhanası, 31 bin 800 kiloluk ağırlığındaki kazanda 30 bin 292 litre ile Guinness dünya rekorlar kitabına girmeyi başardı. Böylece dünya rekoru kırarak dünyanın en büyük çorbası unvanıyla uluslararası düzeyde tescillendi.

ARA REKLAM ALANI

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; “Uluslararası Uşak Tarhana Festivalimizin ikinci günündeyiz. Bugün bizler için en büyük ve en gururlu gün. Göreve geldiğimiz günden itibaren vurguladığım gibi bizim en büyük amacımız Uşak’ımızı ve Uşak’ımızın en önemli sembolü olan tarhanamızı tanıtmak. Bu akşam itibarıyla bunu başarmış bulunuyoruz. 31 bin 800 litrelik dev kazanımızda kaynatılan tarhana çorbası ile en büyük çorba rekorunu kırarak 30 bin 292 litre ile Guinness dünya rekorlar kitabına girmeyi başardık. Bunun gururu ve mutluluğu bizlere fazlasıyla yeter. Verdiğim sözleri tek tek gerçekleştirerek şehrimizi her anlamda hakettiği yere getireceğim.” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.