Dolar 34,0713
Euro 38,0672
Altın 2.832,60
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Xinjiang’da yılın ilk yarısında yaklaşık 2,3 milyon yabancı turist ağırlandı

Xinjiang’da yılın ilk yarısında yaklaşık 2,3 milyon yabancı turist ağırlandı
REKLAM ALANI
19 Temmuz 2024 13:14
18

Çin’in Xinjiang Özerk Bölgesi Kültür ve Turizm Dairesi tarafından verilen bilgilere göre, bu yılın ilk yarısında Xinjiang’da 2 milyon 293 bin 300 yabancı turist ağırlandı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120,49 arttı. Bunun yanı sıra, yılın ilk yarısında Xinjiang’da 1 milyar 768 milyon ABD Doları tutarında uluslararası turizm geliri elde edildi, bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 252,43 arttı.

Xinjiang, Kuşak ve Yol’un ortak inşası fırsatını değerlendirerek, Çin ile birçok ülke arasındaki karşılıklı vize muafiyeti politikasının desteğiyle turizmini geliştiriyor. Urumçi’den birçok ülkeye direkt uçuşlar açıldı veya sefer sayısı artırıldı.

ARA REKLAM ALANI

Ödeme alanında, Xinjiang’da yurt dışı banka kartlarının kabulü ve çevrimiçi ile çevrimdışı senaryolarda elverişli tüketim ödemeleri uygulanmaya başlandı.

Öte yandan, Xinjiang bölgesi, yurt dışından gelen turistleri ödüllendirmek için özel sübvansiyon planı hayata geçirdi. Yurt dışından gelen ve Xinjiang’da 3 geceden fazla konaklayan turistler ile yıl boyunca en az bin yabancı turisti ağırlayan seyahat acenteleri istatistik kapsamına alındı ve ilk 10 sırada yer alan acenteler ödüllendirilecek.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.