Dolar 34,0202
Euro 38,0463
Altın 2.831,33
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Gine-Bissau Cumhurbaşkanı Embalo: Çin, Afrika ülkelerinin kalkınmasında önemli rol oynuyor

Gine-Bissau Cumhurbaşkanı Embalo: Çin, Afrika ülkelerinin kalkınmasında önemli rol oynuyor
REKLAM ALANI
13 Temmuz 2024 15:14
17

Gine-Bissau Cumhurbaşkanı Umaru Sissoko Embalo, Çin’e yaptığı resmi ziyaret esnasında, Çin’in Afrika ülkelerinin kalkınmasına yardımcı olma konusunda önemli rol oynadığını kaydetti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Embalo arasında gerçekleştirilen ikili görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine yükseltildiği bildirildi.

ARA REKLAM ALANI

İki ülkenin teknoloji, eğitim, tıp ve tarım gibi alanlardaki iş birliğinin geliştirmesini temenni ettiklerini dile getiren Embalo, Çin Medya Grubu’na (CMG) verdiği özel röportajda Çin ziyaretini değerlendirdi.

Embalo, "Çin ziyaretim son derece büyük önem taşıyor. Bu, Gine-Bissau Cumhurbaşkanı olduktan sonra Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaptığım ilk resmi ziyaret. Ziyaretim kapsamında iki taraf arasında siyasi ve diplomatik koordinasyonu kapsayan çok sayıda anlaşma üzerinde mutabık kalındı. Uluslararası arenada iki taraf da aynı duruşu sergiliyor. Çin, hem ülkemiz için hem dünya için çok önemli. Çin’in etkileri göz ardı edilemez. Çin, öteden beri Gine-Bissau’nun Birleşmiş Milletler’deki tutumunu destekliyor. Çin, ne zaman ihtiyaç duysak, hiç tereddüt etmeden bize destek veriyor. Biz de daima Çin’in yanındayız." dedi.

Embalo, ülkesinin Çin’in önderlik ettiği tüm organizasyonların parçası olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Embalo, uluslararası sorunlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Savaş sorunların çözümü değil. Sorunları müzakere masasında çözebiliriz. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ileri sürülen inisiyatiflere büyük önem veriyoruz. Bu inisiyatifler, art arda gelen siyasi krizlere yanıt verilmesi için önemli fikirler sağladı." ifadelerini kullandı.

Embalo, Çin’in Afrika’nın önemli bir iş birliği ortağı olduğuna işaret ederek, Gine-Bissau’nun Çin’in kalkınma alanındaki deneyimlerinden yararlandığının altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.