Dolar 34,0534
Euro 38,0712
Altın 2.826,83
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

İmamoğlu: Seneye Kırkpınar için çok daha güçlü bir buluşmayı sağlayacağız

İmamoğlu: Seneye Kırkpınar için çok daha güçlü bir buluşmayı sağlayacağız
REKLAM ALANI
7 Temmuz 2024 19:45
25

Özel, İmamoğlu ve Bozbey, güreş müsabakalarını izlemeden önce, Edirne Belediyesi’ni ziyaret etti.

Görevi, önceki başkan Recep Gürkan’dan devralan Akın’a başarılar dileyen Özel, “Çok tarihi bir güne daha tanıklık edeceğiz. Ben daha önce de defalarca gelmiştim ama ilk kez Genel Başkan olarak buradayım. Biraz önce TBB ve İBB Başkanımızın dikkat çektiği gibi, Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa, sonra Edirne, sonra İstanbul'un üçü de bu seçimlerde artık CHP’li oldu. Osmanlı'nın iyi yönlerini gören, kötü yönlerini hiç üstüne almayanlar bir yana, biz Osmanlı’yı iyisiyle, kötüsüyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesine yapılan bütün katkılarla hizmet edenleri, hep hayırla yad ettik.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Edirne’ye gelmeden önce, Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve İspanya Sosyalist İşçi Partisi Genel Sekreteri Pedro Sanchez ile Romanya’nın başkenti Bükreş’te bir araya geldiklerini aktaran Özel, şunları söyledi: 

“Onun başkanlığında, Bükreş'te, yine Romanya Başbakanı'nın ev sahipliğinde toplandık. Orada yapılan müzakereler sonucunda bir deklarasyon yayınlandı. Hem aşırı sağla mücadele noktasında hem Avrupa'daki Sosyalist Enternasyonal’in yeni yapılanmasını duyurma noktasında hem de CHP’nin 31 Mart'ta kaydettiği başarıyı umut verici bir zafer olarak nitelendiren, CHP'deki güç kazanmasının Türkiye'nin demokratikleşmesine, CHP'nin güç kazanmasının altını kalın çizgilerle çizen ve CHP'nin Avrupa Birliği hedefini sahiplenen ve üyelerin tam destek verdiğini ifade eden bir metin ortaya çıktı. Bu, gelecekte CHP iktidarında Türkiye'nin nerelere doğru gittiğini gösteren çok önemli bir yaklaşım. ”

Böylesine anlamlı bir günde Edirne’de bulunmanın keyifli olduğunun altını çizen İmamoğlu ise, “Edirne, Osmanlı İmparatorluğu'nun üç önemli izini taşıyan şehirden bir tanesi. Ki bugün aslında üç şehir belediye başkanı olarak da buradayız. Hem Bursa hem Edirne ve ardından İstanbul yolculuğu, aslında tarihi bir yolculuğun ayak izleri. Dolayısıyla böylesi bir buluşmanın da herhalde en görsel şöleninin yaşandığı an Kırkpınar'dır diye düşünüyorum. Tarihe şahitlik eden muazzam bir spor buluşması ve bu dünyada çok nadir bir örnek. Belki de yok. Bunun yaşaması ve yaşatılması, ülkemizin itibarı, tam da böyle olimpiyata doğru giderken bütün dünya Paris'e, muhteşem bir iz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni ilgiyle izlediğinin devlet belgelerinden anlaşıldığını kaydeden İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Dolmabahçe Sarayı'nda dinlenirken, güreş müsabakalarını naklen radyo yayınından dinliyor. Güreşçilerimizin başarısını duyunca, güreşleri canlı izlemek için apar topar oraya yetişiyor. O coşkuyu, şöleni yaşıyor ve sonrasında da İstanbul'da da bu güreşlerin temsil edilmesi noktasında bir vasiyet bırakıyor. Biz bunu, rahmetli Atabeyoğlu'nun yazılarından tespit ettik ve 3 senedir de Ulugazi Yağlı Güreşleri’ni İstanbul Maltepe'de yapıyoruz. Bir nevi sezonun en son yağlı güreşi gibi oluyor. İnşallah seneye sizi daha güçlü bir buluşmada, Edirne'de, Filiz Hanım'ın ev sahipliğinde hep beraber ağırlamış oluruz.”

Konuşmaların ardından; Özel, İmamoğlu, Akın ve beraberlerindeki heyet, güreş müsabakalarını izlemek için tarihi Kırkpınar çayırına gitti. 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.