Dolar 34,0740
Euro 38,0408
Altın 2.836,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

Uzay ve uçak teknisyeni Saray, “Bağcılar’dan Uzaya” isimli programa konuk oldu

Uzay ve uçak teknisyeni Saray, “Bağcılar’dan Uzaya” isimli programa konuk oldu
REKLAM ALANI
7 Temmuz 2024 14:55
19

Bağcılar Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi mezunu uzay ve uçak teknisyeni Samet Saray, adını İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yla duyurmuştu. Saray, Gezeravcı’yı uzaya götüren SpaceX firmasına ait Dragon kapsülünün üretim aşamasında görev almıştı.

Özellikle gençlerin hayranlık duyduğu Saray, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Bağcılar’dan Uzaya” isimli programa konuk oldu. 

ARA REKLAM ALANI

Bağcılar’da liseyi okuyan Saray, 2002 ve 2007 yılları arasında hayatını bu bölgede geçirdi. Bağcılar Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi Uçak Elektroniği ve Teknisyenliği bölümünden mezun olan Saray, daha sonra İTÜ Meslek Yüksek Okulu'nda Endüstriyel Elektronik programında eğitim aldı. Yurt içi ve yurt dışında birçok şirkette çalışan Saray, şu an aktif olarak Supernal`de yüzde 100 elektrikli uçan araç projesinde görev alıyor.

Uçan araçların Türkiye’de ilk görüleceği yerin İstanbul olabileceğini söyleyen Saray, “Uçan araçlar bir taksi gibi yolcu paylaşımlı şekilde hayatımıza girecektir, daha sonra şahıslara kadar ineceğini düşünüyorum. Bir 10 yıl içerisinde hayatımızın bir parçası olacak gökyüzü çok daha kalabalık olacaktır.” dedi.

Gençlerin teknoloji alanında yaptıkları çalışmalarda ısrarcı olmalarını isteyen Saray, “Testlerinize devam edeceksiniz, asla vazgeçmeyeceksiniz. Belki çeşitli sensörler kullanarak işte kayıt cihazları kullanarak, daha önceki başarısız olduğunuz fırlatmalarda neyin başarısız olma sebebi olduğu konusunda detaylı bilgiye sahip olabilmeniz için işte bu sensörleri doğru yerlere koymanız gerekiyor.” dedi.

Samet Saray’ın gençlerin idol olarak görebileceği çok önemli bir isim olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Arkadaşlar Jetgiller diye bir çizgi film vardı bizim çocukluğumuzda, bilenler bilir yeni nesil çok bilmez onu. Uzay araçlarıyla işten eve, evden işe gidilirdi. Buna çok uzak değiliz artık. Samet Bey de bunun üzerinde çalışıyor. Herhalde sizin gençlik dönemlerinizde Jetgillerdeki gibi seyahat edeceğiniz, Türkiye ve Dünyayı göreceğiz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.