Dolar 34,5564
Euro 36,3052
Altın 2.998,23
BİST 9.390,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Yağmurlu
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 9°C
Sal 12°C

Çinli üniversiteden Hotan’daki terör mağdurlarının hikayelerine dair rapor

Çinli üniversiteden Hotan’daki terör mağdurlarının hikayelerine dair rapor
REKLAM ALANI
23 Haziran 2024 15:19
28

CGTN Muhabiri İlknur Yin, terörizmin insanlığın ortak düşmanı olduğunu ifade ederek, “Veriler, 1990-2016 döneminde Xinjiang’da binlerce terör olayı meydana geldiğini, çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini ve yüzlerce polis memurunun görev başında şehit düştüğünü gösteriyor. Mal kaybının ise tahmin edilemez boyutta olduğu belirtiliyor.” dedi.

Geçmişte, ne zaman bir terör olayı meydana gelse, Batılı bazı medya organlarının, teröristlerin kişisel deneyimlerine aşırı derecede odaklanarak, hatta bir dereceye kadar teröristleri mağdur göstererek zulümleri savunduğunu söyleyen İlknur Yin, şunları dile getirdi:

ARA REKLAM ALANI

“Buna karşılık, gerçek kurbanların hikayeleri hiç duyulmadı. Terör gerçeğini inkar etme ya da teröristlerin barbarlığını bahane etme, hatta haklı çıkarma girişimleri, terör mağdurlarına ve hayatta kalanlara ikincil bir zarar vermek ve insan haklarını acımasızca çiğnemektir. Bu terör olayları, geride terörizmden zarar gören insanlar bıraktı ve bu kişilerin deneyimleri kan, gözyaşı, öfke ve pişmanlıkla dolu. Bu kişiler ne yaşadı? Terör saldırılarının yaşamları üzerinde ne gibi etkileri ve travmaları oldu? Hayatta kalanlar ve mağdurlar olarak terör olaylarına nasıl bakıyorlar? Terör saldırılarından sonra hayatları nasıl değişti? Bu sorular, üzerine düşünmeye değer. Jinan Üniversitesi İletişim ve Sınır Bölgesi Yönetişimi Enstitüsü, 2021'de Çin'de Terörizm Mağdurları ve Hayatta Kalanlar adlı bir sözlü tarih projesi başlattı.”

 İlknur Yin, projenin, bu alandaki boşluğu doldurmaya yardımcı olmayı, daha fazla akademisyen ve sıradan vatandaşı bir araya getirerek mağdurların ve hayatta kalanların hikayelerini toplamayı, yeni bir anlatı oluşturmayı istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Terörizmin barbarlığını daha iyi anlamayı amaçlayan projenin, gelecek için eşsiz bir tarihî kayıt tutması hedefleniyor. Jinan Üniversitesi’ne bağlı İletişim ve Sınır Bölgesi Yönetişim Enstitüsü'nden Xia Qing, Zheng Liang ve Gao Tongtong tarafından, 15 Haziran 2014 tarihinde, Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Hotan bölgesinde meydana gelen terör saldırısını yaşayanların hatıralarına dayanılarak hazırlanan bir rapor yayımlandı.”

Rapor hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler aşağıdaki linki tıklayabilir:  https://oicbg.jnu.edu.cn/2024/0621/c40149a816566/page.htm

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.