Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Günlük analiz

Günlük analiz
REKLAM ALANI
19 Haziran 2024 08:35
20

Türkiye

Yurt içinde tatil nedeniyle veri akışı bulunmuyor.

ARA REKLAM ALANI

Euro Bölgesi

Euro Bölgesi nihai Tüfe verisi yıllık %2,6 olarak teyid edildi. Veri akışının sakin olduğu günde Almanya Zew endeksi bir önceki ayın hafif üstünde 47,5 olarak açıklandı. Yarın, İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı piyasaların gündemindeki en önemli veri olarak takip ediliyor. Bu toplantıda herhangi bir değişiklik beklenmezken yapılacak açıklamanın satır aralarında ilk faiz indiriminin zamanlamasına dair ip uçları açıklanacak. Piyasalar BoE’in Ağustos toplantısında faiz indirimine gideceğini fiyatlamaya devam ediyor. Avrupa’da siyasi gelişmeler ve riskler fiyatlamalar üstünde etkisinin devam ettiği görülüyor.

Bugün, BoE kararı öncesi İngiltere Tüfe verileri karşılanacak.

ABD

ABD mayıs ayı perakende satışlar beklentilerin altında %0,1 olarak açıklandı. Bir önceki aya göre artış görülse de beklenti altında gelmesi tüketici harcamalarındaki yavaşlamaya işaret etti. Sanayi üretimi ise aylık beklentilerin üstünde %0,9 olarak açıklandı. Fed üyelerinden karışık açıklamalar devam ediyor. Fed yönetim Kurulu üyesi Kugler, ekonomik koşulların beklendiği gibi seyretmesi halinde Fed'in "bu yılın ilerleyen zamanlarında" faiz indirimine gitmesinin muhtemelen uygun olacağını belirtirken, St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, Fed'in faiz indirimlerini bir süre ertelenebileceğini ve indirimi destekleyecek verileri görmenin aylar değil "çeyrekler" alabileceğini belirtti.

Bugün ABD’de önemli veri akışı bulunmuyor.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.