Dolar 34,0740
Euro 38,0408
Altın 2.836,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

Reeder’in elektrikli araç üretimi projesi

Reeder’in elektrikli araç üretimi projesi
REKLAM ALANI
9 Haziran 2024 14:52
29

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''02.02.2024 tarihinde KAP'a yaptığımız açıklamayla Reeder markalı ilk elektrikli test aracımızı 30.08.2024 tarihinde çıkartma hedefimizi bildirmiştik. Yönetim kurulumuz, bugün aldığı kararla elektrikli araç projemizle ilgili gelişme ve ilerleme durumunun bilgilendirme politikamız kapsamında yatırımcılarımız ve kamuoyuyla paylaşılmasına karar vermiştir.

ARA REKLAM ALANI

Satışa sunacağımız ilk elektrikli aracımız 'reEV Classical' projesinin Türkiye pilot üretimi tamamlanmıştır. Yurt dışından satın aldığımız sertifikasıyla ürettiğimiz ilk hazır aracın Türkiye yol testlerine başlanmış, seri üretim için ilk siparişler verilmiş ve seri üretime 2024 Ağustos döneminde başlanması planlanmıştır. Dizaynı ve teknolojisi Reeder tarafından geliştirilen bir diğer elektrikli aracımız 'reeder Fancy'nin ilk prototip üretimi 30 Haziran 2024'te tamamlanmış olacak ve sertifikasyon sürecine başlanacaktır. Ağustos 2024 döneminde sertifikasyon sürecinin tamamlanması planlanan reeder Fancy'nin seri üretimi için ilk siparişlerin de Ağustos 2024 döneminde verilmesi planlanmaktadır.

'reeV Max' elektrikli aracımız ise bir üst segment elektrikli aracımızdır. Prototip çalışmalarını Ağustos 2024 döneminde bitirip, sertifikasyon sürecine başlanması planlanan bu modelimizin seri üretimine Eylül 2024 döneminde başlanması ve ilk ürünümüzün satışı için Ekim 2024 dönemi hedeflenmektedir. Bu proje aynı zamanda A1 segmentine de uygun olup, A1 segmentinde sertifikasyon sürecini 2025 yılında tamamlayıp, aynı yılda satışa başlanması planlanmaktadır. Yüzde 80 yerlilik hedefimizi koruyarak, dünyanın en büyük 13. otomotiv üreticisi olan ülkemizde güçlü partnerlerle fiyat kalite optimizasyonuna odaklı yürüttüğümüz çalışmalarımız tüm araç projelerimizde sürekli olarak devam edecektir.

Elektrikli araç ve Ar-Ge departmanlarımızda yürütülen çalışmalar sonucunda yukarıda tanımladığımız 'reEV Classical', 'reeder Fancy' ve 'reeV Max' markalı 3 farklı elektrikli aracımızın proje tamamlanma oranları ile söz konusu araçların görselleri ve temel teknik özelliklerini içeren bilgilendirme, kurumsal internet sitemizde https://reeder.com.tr/reev adresinde yatırımcılarımızın ve kamuoyunun incelemesine sunulmuştur. Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecektir.''
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.