Dolar 34,0495
Euro 38,0803
Altın 2.835,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Başkan Altay: Konya’mızın tarihi ve kültürel mirasını keşfetmeye davet ediyorum

Başkan Altay: Konya’mızın tarihi ve kültürel mirasını keşfetmeye davet ediyorum
REKLAM ALANI
21 Mayıs 2024 14:46
22

Başkan Altay, Selçuklu darülmülkü olan ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya’nın başta Mevlana Müzesi olmak üzere birçok değeriyle her yıl milyonlarca misafiri ağırladığını kaydederek, “Konya’mızın zengin kültürel mirası ve tarihi dokusu her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi cezbediyor. Biz de şehrimizin bu cazibesini ve turizm pastasından aldığı payı artırmak için önemli birçok projeyi hayata geçirdik. Şehrimize bir de bisiklet müzesi kazandırmak için Kılıçarslan Şehir Meydanı’ndaki çalışmalarımız son aşamaya geldi. Müzeler Haftası vesilesiyle, tüm Türkiye’yi ve yurt dışından misafirlerimizi hem bu değerli müzeleri ziyaret etmeye ve hem de Konya’mızın binlerce yıllık birikimiyle ortaya çıkan tarihi ve kültürel mirasını keşfetmeye davet ediyorum.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Çatalhöyük'ün canlanması ve ziyaretçilerini etkili bir şekilde karşılayabilmesi amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, misafirleri ağırlama, bilgi sunma ve kültürel deneyimlerini zenginleştirme hedefiyle tasarlandı. Merkez, Türkiye'nin en büyük ahşap konstrüksiyonlu kamu binası olma özelliğini de taşıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılıçarslan Meydanı'nda hayata geçirilen Darülmülk Sergi Sarayı, Türkiye'nin zengin kültürel mirasını ziyaretçilere sunan eşsiz bir sergi alanı. Bu sergi sarayında, “Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi” ve “Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi” başlıkları altında iki önemli koleksiyon bulunuyor.

1922 yılında tamamlanan ve uzun bir süre Kız Öğretmen Okulu olarak kullanılan daha sonra da yıllarca rektörlük binası olarak kullanılan yapı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınarak restore edildi. Taş Bina adıyla hizmete sunulan binada, Konya’nın tanıtıldığı dijital bir merkez, kültür-sanat alanları, konferans salonu bulunuyor.

Müzede arkeolojik eserler ile etnografik eserler sergilenmektedir. Müze bahçesinde bulunan İzzet Koyunoğlu'na ait ev restore edilerek tipik Konya evi örneği olarak ziyarete açılmıştır. Binada eski ve yeni sivil mimari tarzı bir arada bulunmaktadır. Müze, yazma ve basma eserler bakımından çok zengindir.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.