Dolar 34,0495
Euro 38,0803
Altın 2.835,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Karatutlu: Hekim haklarına karşı yapılan bu darbe girişimini birlikte engelleyelim

Karatutlu: Hekim haklarına karşı yapılan bu darbe girişimini birlikte engelleyelim
REKLAM ALANI
10 Mayıs 2024 17:00
23

1970'lerin ekonomik krizinden bu yana hekimlerin karşılaştığı zorluklara değinen Karatutlu, devletin sağlık alanındaki yetersizlikleri hekimlerin üzerine yıkma eğiliminde olduğunu vurguladı. Ayrıca, 12 Eylül döneminde hekimler üzerindeki baskıların arttığını, Tabip Odaları'nda örgütlenmelerinin kısıtlandığını ve mecburi hizmet uygulamalarıyla hekimlerin zorla hizmet ettirildiğini ifade etti.

2002 yılından itibaren AK PArti iktidarının başlattığı sağlıkta dönüşüm programının, hekimlerin karar mekanizmalarında yeterince yer almaması nedeniyle eleştirildiğini belirten Milletvekili Karatutlu, yapılan yatırımların hastane ve ekipman alımlarına yönelik olduğunu ancak sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşük kaldığını söyledi. Karatutlu, "Büyük binalar yapıldı, ancak sağlık hizmetinin ruhu ihmal edildi" diyerek, sağlık sisteminin temelindeki eksikliklere dikkat çekti.

ARA REKLAM ALANI

Son beş yıl içinde, sağlık alanında yetkisiz ve ruhsatsız faaliyet gösteren 'merdiven altı' işletmelerin arttığını belirten Karatutlu, bu durumun halk sağlığını tehlikeye attığını ve hekimlerin mesleki etkinliklerini azalttığını ifade etti.

Dr. İrfan Karatutlu, sözlerini, Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını, mesleki hakları ve özerklikleri için bir araya gelmeye ve mücadele etmeye davet ederek tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.